Kelly over haar natuurbelevenissen in Costa Rica

Kelly, 31 jaar uit België - 3 weken vrijwilligerswerk in Costa Rica

Met nog niet super veel reiservaring, zocht ik een reis waar niet veel toeristen komen en waar heel veel natuur is. Op google vrijwilligers reizen zoeken was ook niet echt een succes. Tot ik via facebook Study the Rainforest (het onderzoeksproject van de Nederlandse stichting Adopteer Regenwoud) tegen kwam in Costa Rica, ik dacht onmiddellijk dat is het. Normaal ging ik in 2021 februari, maar corona zei wacht maar even. Uiteindelijk ging ik in december 2021 een drietal weken en dus ook mijn eerste kerstmis in het buitenland. Voor de eerste keer alleen op reis, vertrek ik met volle moed en heel veel enthousiasme.

Continue Reading

Een puur hart voor de natuur

Madelief Leurink (18 jaar) – 6 weken vrijwilligerswerk

Daar liggen ze dan in het gras te chillen. Na 3 uur vertraging stap ik eindelijk uit het vliegveld en liggen Maarten en Matthijs (de oprichters van de stichting) rustig op mij te wachten. Ik werd ontzettend lief en relaxed verwelkomd en voelde me meteen op mijn gemak. Eenmaal op het project aangekomen was de sfeer hetzelfde alleen dan nog eens in een super idyllische setting!

Continue Reading

Upgrade eetzaal!

Onlangs bezocht vrijwilliger Ellis het project van Work with Nature om de eetzaal wat meer uitstraling te geven. Ze bedacht om een boom met dieren op de kale muur te schilderen. In de boom komen zaden uit het reservaat te hangen (Monkey Heart) met daarop een persoonlijke boodschap van de mensen die het project bezocht hebben. Biologe Hannah schilderde ook nog bladeren en bloemen voor de extra "wauw factor". Wij zijn helemaal blij met onze fleurige herinneringsboom! Bedankt Ellis en Hannah!

Glaskikkers in Costa Rica

In de Caribische laaglanden van Costa Rica valt de meeste regen in mei t/m augustus. Dat het regent is natuurlijk goed voor al het leven, maar kan behoorlijk lastig zijn voor onze biologen in het Work with Nature reservaat; de paden worden modderig, de was droogt niet en het reservaat is soms kort onbereikbaar doordat rivieren zich vullen. Zijn er ook voordelen aan dagenlange regenbuien? Jazeker! De kikkers laten zich zien!

Continue Reading

De farm van stichting Work with Nature

Hallo Allemaal,

Mijn naam is Eline Arts, Ik ben student van de opleiding Eco & Wildlife en op 10 november ben ik aangekomen op het project van Stichting Work With Nature. Ik ga hier voor een periode van 10 weken stage lopen op het project. Gedurende deze 10 weken zal ik u wekelijks meenemen in de avonturen die ik mee maak tijdens deze stage om u zo een indruk te geven van wat stichting Work With Nature doet en wat het belang is van onderzoek. Daarnaast hoop ik u ook te kunnen enthousiasmeren om zo meer waardering en aandacht te krijgen voor het regenwoud.

In deze blog vertel ik u over de farm van stichting Work With Nature.

Continue Reading