Over ons

Bioloog Maarten van der Beek en Tropische bosbouwer Matthijs Bol (de oprichters van stichting Work with Nature) runnen samen met beide gezinnen het onderzoeksproject in Costa Rica. 

Sinds mei 2017 is de familie van der Beek vertegenwoordigd in Costa Rica om daar studenten te huisvesten en te ondersteunen bij hun onderzoek naar de schitterende natuur in het reservaat van Work with Nature in Costa Rica. Hun huis is gelegen op een mooi landgoed van 9 hectaren, met een groente- en fruittuin en jungle. Het gezin bestaat uit Hanneke en Maarten met hun twee zonen Abel en Luuk. Ook hebben ze een hond Smokey.

Sinds februari 2020 is ook de familie Bol gehuisvest op het onderzoeksproject in Costa Rica. Samen met de familie van der Beek runnen ze het onderzoeksproject en beheren en managen ze het Work with Nature reservaat. Matthijs blijft het eerste contactpunt voor alle studenten die zich aanmelden voor een stage. Ook blijft hij bestuurslid van de Nederlandse stichting Work with Nature. Het gezin bestaat uit Matthijs en Wendy met hun twee zonen Raf en Fin.

Achtergrondinformatie Stichting Work with Nature

Sinds de oprichting in 2011 zet stichting Work with Nature zich in voor behoud van regenwoud in Costa Rica, Midden Amerika. Het land heeft een zeer grote soortenrijk en staat in de top 20 van Biodiversity Hotspots in de wereld. Helaas zijn (illegale) houtkap en jacht grote bedreigingen voor de natuur en rukken landbouw en veeteelt alsmaar verder op. Momenteel is het reservaat van Work with Nature 131 hectaren groot en volgende uitbreidingen worden reeds voorbereid.

Naast directe aankoop en bescherming zijn samenwerking met de lokale bevolking, onderzoek en bewustwording kerntaken van de stichting. In 2017 werd daarom een onderzoekscentrum opgezet, waar studenten uit Nederland en daarbuiten meehelpen aan biologische onderzoeken en projecten. Dankzij dit centrum creëren we banen voor het dorp San Miguel maar zijn we ook aanwezig om mogelijke nieuwe initiatieven met de lokale gemeenschap door te spreken. Bovendien leren we door het onderzoek steeds beter de natuurwaarden van het reservaat en omliggende gebieden kennen. Zowel de studenten als de lokale gemeenschap raken door het project steeds meer doordrongen van de waarde van het regenwoud en het belang van bescherming.  De uiteindelijke doelen van de stichting reiken nog veel verder, met 2000 hectaren in bescherming en grote invloed op het landgebruik in de omgeving.

Wilt u meer weten over stichting Work with Nature en haar missie? Ga dan naar de website: www.adopteerregenwoud.nl 

 

 

Pin It

Login Form