Even voorstellen

Hallo Allemaal,

Mijn naam is Eline Arts, Ik ben student van de opleiding Eco & Wildlife en op 10 november ben ik aangekomen op het project van Stichting Work With Nature. Ik ga hier voor een periode van 10 weken stage lopen op het project. Gedurende deze 10 weken zal ik u wekelijks meenemen in de avonturen die ik mee maak tijdens deze stage om u zo een indruk te geven van wat stichting Work With Nature doet en wat het belang is van onderzoek. Daarnaast hoop ik u ook te kunnen enthousiasmeren om zo meer waardering en aandacht te krijgen voor het regenwoud.

In deze eerste blog vertel ik u over het analyseren van de cameravallen.

Iedere week gaan we naar de jungle om daar cameravallen leeg te maken. We halen dan de SD-kaartjes uit de cameravallen en stoppen vervolgens een nieuwe SD-kaartjes en accu’s in de cameraval. Zo zorgen we ervoor dat er continu beelden kunnen worden gemaakt.

Wanneer er een beweging voor de camera is, springt er een lichtje aan en word er gedurende 10 seconden gefilmd. Het is altijd spannend wat er op de camerabeelden staat. De ene keer is het een blaadje dat beweegt, de andere keer is het een zwemmende nine banded armadillo, een ocelot en af en toe kom je ontzettend leuke filmpjes tegen van een familie neusbeertjes dat voor de camera loopt Super gaaf! Het is voor de stichting belangrijk om de soortenrijkdom in kaart te brengen om zo te weten hoe men het regenwoud en de dieren kunnen beschermen. En als stagiair is het gewoon ontzettend leuk om te zien wat voor dieren er in dit gebied voor komen.

Groetjes,

Eline

Pin It

Tags: stage,, Costa Rica,, Biodiversiteit,, cameravallen,