Wekelijkse jungletours

Hallo Allemaal,

Mijn naam is Eline Arts, Ik ben student van de opleiding Eco & Wildlife en op 10 november ben ik aangekomen op het project van Stichting Work With Nature. Ik ga hier voor een periode van 10 weken stagelopen op het project. Gedurende deze 10 weken zal ik u wekelijks meenemen in de avonturen die ik mee maak tijdens deze stage om u zo een indruk te geven van wat stichting Work With Nature doet en wat het belang is van onderzoek. Daarnaast hoop ik u ook te kunnen enthousiasmeren om zo meer waardering en aandacht te krijgen voor het regenwoud.

In deze blog vertel ik u over de wekelijkse jungletours.

Een keer per week gaan we samen met onze gids Oscar naar de jungle. Daar lopen we een hele tocht dwars door de jungle. Tijdens deze tour komen we allerlei diersoorten tegen waaronder; Toekans, broad-billed Mot Mots, gieren, bleu jeans dart frogs, bullet ants en meer.

Gedurende onze tocht halen we de informatie van de cameravallen op en zorgen we ervoor dat deze worden voorzien van volle batterijen.

Oscar weet heel veel te vertellen over de flora en fauna in het regenwoud. Het is fantastisch om te zien hoeveel passie hij heeft voor de natuur. Soms ziet hij dieren die zo goed gecamoufleerd zijn dat ik er echt een tijdje over doe om hem te vinden.

De jungletour wordt afgesloten met een prachtig uitzicht vanaf de Mirador. Een uitkijkpunt die je mijlenver laat kijken tot de Caribische kust.

Pin It

Tags: stage,, Costa Rica,, Biodiversiteit,, jungletours