Britt over haar onderzoek naar zoogdieren in het reservaat

Britt van Houten, 21 jaar - Hbo Toegepaste Biologie – stageduur: 9 weken

Onderzoek naar zoogdieren in Costa Rica

“In samenwerking met Work with Nature bekijken we de invloed die mensen hebben (gehad) op de biodiversiteit en de ontwikkeling daarvan op de natuur. Het terrein van Work with Nature kent momenteel zeven habitats met elk een bepaalde mate van menselijke verstoring. Mijn onderzoek is gericht op de ontwikkeling van zoogdieren in deze gebieden. Met de inzet van camera’s wordt een feitelijk beeld weergegeven van de dieren die er leven of het gebied bezoeken.”

Camerabeelden analyseren

“De camera’s staan op strategische plaatsen en de sd-kaarten en batterijen worden elke week vervangen. Die beelden bekijk en analyseer ik op de laptop. De gegevens worden op een systematische manier verwerkt in Excel. De toegepaste formule zorgt ervoor dat ik de biodiversiteit per habitat kan meten. De resultaten komen in een onderzoeksrapport terecht die ik weer deel met de stichting. In totaal werk ik zeven weken aan het onderzoek.”

Voordeel werken in de jungle: “Het hele plaatje van werken in een tropisch regenwoud. Veel groen, bijzondere plant- en diersoorten.”

Nadeel werken in de jungle: “De hoeveelheid insecten op het terrein.”

Pin It