Een puur hart voor de natuur

Madelief Leurink (18 jaar) – 6 weken vrijwilligerswerk

Daar liggen ze dan in het gras te chillen. Na 3 uur vertraging stap ik eindelijk uit het vliegveld en liggen Maarten en Matthijs (de oprichters van de stichting) rustig op mij te wachten. Ik werd ontzettend lief en relaxed verwelkomd en voelde me meteen op mijn gemak. Eenmaal op het project aangekomen was de sfeer hetzelfde alleen dan nog eens in een super idyllische setting!

Ik ben als vrijwilliger heel erg vrij gelaten in wat ik kon doen om te helpen. Zo heb ik meegeholpen met het herbebossingsproject, met de studenten die hun onderzoeken deden en met de uitstapjes naar het reservaat voor de tellingen. Maar voor een groot deel ben ik toch ook met de kinderen van beide Nederlandse gezinnen geweest. Dit hoorde helemaal niet bij een activiteit als vrijwilliger maar ik ben een enorme kinderliefhebber en kreeg de vrijheid om lekker veel tijd met ze door te brengen als een soort van oppas. Zo gaaf om te zien hoe ze in de prachtige natuur opgroeien. We hebben aan de rivier dieren en planten getekend, gefotografeerd, gezwommen. Het was als een paradijsje, of zelfs “als een droom” zoals Abel het verwoordde: “Madelief, vanmiddag was eigenlijk gewoon echt als een geweldige droom!!!”.

Ik snap waar de kinderen hun passie voor de natuur vandaan hebben. Maarten en Matthijs en natuurlijk niet te vergeten Hanneke zijn super gepassioneerd over de natuur en het behoud ervan. Het mooie aan deze stichting is dat het zo puur is. Het gaat echt om de natuur. Het behoud van de natuur. De bescherming van de biodiversiteit. Ik dacht dat ik gepassioneerd was over de natuur, maar hun passie is onmeetbaar en aanstekelijk. Daarbij komt ook nog eens dat ze sociaal zijn. Ze zijn betrokken en gedurende mijn hele verblijf was er een goede communicatie en werd er echt rekening met mij gehouden.

Ik heb respect voor wat ze bij de stichting voor elkaar hebben gekregen en hoe goed ze de vrijwilligers en studenten begeleiden. Alles komt vanuit een puur hart voor de natuur. Als je echt iets goeds wilt doen voor de natuur en er zeker van wilt zijn dat je hulp en donatie goed terecht komen kan ik met zekerheid zeggen dat deze stichting de juiste plek is.

Pura Vida

Pin It